پاگرد جلوی پله برقی : اصولا پاگرد جلوی پله برقی ها باید به گونه ای طراحی شوند تا از هر گونه ازدحام و یا اغتشاشی جلوگیری به عمل آید و پیاده و سوار شدن مسافرین در محل ورود و خروج می بایست از ضوابط زیر پیروی کند : - در صورتی که دیوار رو به روی پله برقی تا انتهای آخرین پله افقی معادل 2000 میلیمتر فاصله داشته باشد عرض پاگرد میبایست حد اقل دو برابر فاصله مرکز تا مرکز دستگیره ها در نظر گرفته شود .
- در صورتی که دیوار رو به روی پله برقی تا انتهای آخرین پله افقی حد اقل 2500 میلیمتر باشد عرض پاگرد پله برقی می تواند برابر فاصله بین مرکز تا مرکز دستگیره ها باشد . - در مورد پله برقی های موازی نیز تمامی موارد فوق برقرار است ، با این تفاوت که به میزان هم پوشانی فضای پاگرد در حالت 2000 میلیمتر ، فضای کل پاگرد کوچک می شود .
نکاتی مهم در مورد استاندارد پله برقی :
- فاصله بین قسمت خارجی دستگیره تا دیوار کناری در صورت وجود 80 میلیمتر باشد .فاصله روی هر پله تا مانع بالای سر 2300 میلیمتر باشد . - در پله برقی های موازی یا ضربدری فاصله بین مرکز تا مرکز دو دستگیره پله ای مجاور 120 میلیمتر باشد . - از محلی که پله ها به زیر پاگرد می روند حفاظ کناری پله حداقل به طول 300 میلیمتر میبایست ادامه پیدا کند.این قسمت جان پناه خروج پله است . - استفاده از یک شستی قرمز رنگ در هر دو سر پله برقی جهت ایست اضطراری لازم است .هر گاه در هر یک از دو سر پله برقی به سمت پله بایستیم این شستی در قسمت سمت راست و پایین قرار دارد. - شیار پله ها باید دارای عرض 5 تا 7 میلیمتر باشد و همچنین عمق آن 10 میلیمتر باشد . - استفاده از یک صفحه آجدار در پاگرد بالایی و پایینی الزامی است . - استفاده از علائم هشدار دهنده و یا بازدارنده به رنگ آبی الزامی است. سازه پله برقی یا Truss :
سازه پله برقی معمولا به صورت یک پارچه ساخته می شود هر چند که به دلیل بلندی طول بعضی پله برقی ها بعضا به صورت چند تکه ساخته می شود . تیرهای اصلی عموما از پروفیل های تو خالی یا قوطی و نبشی ساخته می شود..سازه پله برقی دارای ستون های عمودی و مورب می باشد که طی شرایط خاص جوشکاری و سپس عملیات حرارتی ( ساچمه پاشی ) تنش گیری می شود و بعد از زدن ضد زنگ ، رنگ آمیزی می شود . سازه هایی که از پروفیل ساخته می شود به مراتب وزن کمتری داشته و نتیجتا بار کمتری بر سازه اصلی ساختمان وارد می کند .
گیربکس پله برقی ( Gear Box ) :
عموما سه دسته گیربکس در پله برقی ها استفاده می شود . چرخ دنده ساده ( spur gear )
چرخ و پیچ حلزون ( worm gear ) چرخ دنده خورشیدی یا سیاره ای ( planetary gear ) چرخ دنده ساده ( spur gear )
در این نوع از چرخ دنده ها محور پله ها و دستگیره به وسیله زنجیر به حرکت در می آید .
چرخ و پیچ حلزون ( worm gear )
در این حالت نیز عملکرد شبیه قبل است یعنی حرکت توسط زنجیر به پله ها و دستگیره انتقال پیدا می کند اما با این تفاوت که در ساختار اصلی موتور از پیچ حلزون استفاده شده است که این کار باعث افزایش راندمان موتور می شود .
چرخ دنده خورشیدی یا سیاره ای ( planetary gear )
در این نوع گیربکس انتقال حرکت به وسیله تعدادی چرخ دنده صورت می گیرد .لازم به ذکر است که این گونه چرخ دنده ها دارای بالاترین راندمان می باشد و همواره سرعت حرکت خطی پله ها و دستگیره برابر است .
پله ( Step ) :
پله ها معمولا دارای عرض 800 میلیمتر می باشد ولی قابل تولید در سایز های 600 و 1000 و 1200 نیز هستند . جنس پله ها معمولا از جنس آلومینیوم نسوز یا چدن میباشد. اکثر پله های ساخته شده یک پارچه هستند ولی امکان ساخت پله چند تکه نیز وجود دارد . در مجموع پله از بدنه اصلی و محور تعبیه شده در زیر آن( Axel ) به همراه دو عدد قرقره دارای بلبرینگ تشکیل شده است .
زنجیر پله ( Step Chain ) :
این قطعه یکی از مهمترین قطعات مورد استفاده می باشد . زنجیر پله معمولا از جنس فولاد ساخته می شود که مهمترین عامل در نگه داری از آن روغن کاری می باشد . روغنکاری به دو روش دستی و اتوماتیک انجام می شود .اخیرا در بعضی از پله های خاص از زنجیرهایی استفاده می شود که در طول عمرشان نیاز به روغن کاری ندارند .
ادامه دارد... WWW.LIFTIRAN.COM
|